2011. július 20., szerda

Juhtúróval töltött paprika

Juhtúró friss kenyérre, kiflire vastagon kenve, zöld, hegyes, erős paprikával - az egyik kedvencem. Juhtúró vajjal, fokhagymával, kaporral kikeverve - a másik. Az utóbbi cifrább előadása ez a kápia paprikás változat.  Hidegen is, melegen is nagyon jó, előételnek, vendégvárónak, vagy könnyű vacsorának.
A Bűvös Szakácson van egy jó cikk a juhtúróról.

Recept:
  • 3 kápia paprika
  • 20 dkg juhtúró
  • 3 dkg puha vaj
  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 kis csokor kapor szintén felaprítva
  • 1 marék durvára vágott dió
A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra. Egy kisméretű tepsit kikenünk olajjal.
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. Olajos kézzel kívül-belül bekenjük a paprikákat, nem kell tocsognia, éppen csak fényt kapjanak.
A juhtúrót kikeverjük a többi hozzávalóval. Megtöltjük vele a paprikákat.
Megszórjuk a dióval.
Sorban lerakjuk a tepsibe, sütőbe tesszük, kb 15 percig sütjük, amíg a paprika szélei és a dió pirulni kezdenek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...