2011. november 6., vasárnap

Csokis habcsók


Például emiatt érdemes gyűjtögetni a tojásfehérjét. Gyorsan elkészülő és gyorsan el is fogyó könnyű habocska.  A képen látható márványos mintázatot fokozhatjuk, ha a csokoládét csak úgy immel-ámmal keverjük el a habban.
Többszöri elkészítés után bizton állíthatom, hogy nem szabad sokáig sütni, akkor igazán finom, ha belül nem szárad ki.

Recept:
  • 150 g jó minőségű étcsokoládé
  • 3 tojásfehérje
  • 120 g kristálycukor
  • 1 evőkanál méz
  • 30 g porcukor
A sütőt bekapcsoljuk 140 fokra (gázsütő 1-es fokozat).
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük. Több részletben hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább folytatva a keverést, amíg kemény habot kapunk. Hozzáadjuk a porcukrot és a mézet, legvégül egy keverőkanállal a felolvasztott csokoládét is.
Sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal diónyi halmokat rakunk a habból, egymástól két ujjnyi távolságra.
30 percig sütjük.
Ez az adag másfél nagyméretű sütőtepsit tölt meg. Ha duplázva sütjük, akár vendégségbe is vihetünk, jól szállítható.
Dan Lepard receptje alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...