2013. augusztus 15., csütörtök

Vajas sült füge



A füge finom, a vaj finom, a sült dolgok finomak, ez így együtt pedig már-már túlzás.
A recept pedig végtelenül egyszerű:
A fügék szárvégeit levágjuk, helyükön merőleges metszéseket ejtünk a gyümölcshúsba. Az így keletkezett nyílásokba egy-egy darabka vajat helyezünk. Kivajazott sütőedénybe tesszük a vajjal töltött fügéket, és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg megpuhulnak és egy kis színt is kapnak.
A sütőből kivéve megszórjuk füstölt, vagy sima sópehellyel és friss rozmaringgal.
Azonnal, melegen is tálalhatjuk frissen sült halak, húsok mellé, de kihűlve talán még jobb. Fagylalttal, kecsketúróval, krémes natúr joghurttal mennyei desszert!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...