2011. január 31., hétfő

Omlós-ropogós csirkemáj hagymával, kapribogyóval



Frissen sült, krémes csirkemájat reggelizni remek dolog. Olcsón, könnyen beszerezhető alapanyag, ami egy kis odafigyeléssel és néhány kiegészítővel elkészítve igazi kulináris élményt nyújt. Az egyedüli kellemetlenség a máj erektől való megtisztítása, de egy éles késsel ez sem megoldhatatlan. Viszont fontos, mert csak akkor lesz krémes a végeredmény, ha az elrághatatlan erek nincsenek benne.
Most lilahagymával és kakukkfűvel sütöttem, de tavasszal zsenge újhagymával, petrezselyemmel is nagyon finom.

Recept: Két személyre 35 dkg csirkemájat veszünk. Megtisztítjuk, frissen őrölt borssal kevert lisztbe forgatjuk, lerázzuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverünk 1 kis fej apróra vágott lilahagymát (vagy karikázott újhagymát), 1 teáskanál lecsöpögtetett kapribogyót, fél maréknyi kakukkfüvet (vagy petrezselymet), 2 teáskanál balzsamecetet.
Felforrósítunk egy serpenyőt, beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, beletesszük a májakat és 4-5 percig sütjük közben megfordítva a darabokat. Vigyázzunk, mert hajlamos nagyokat durranni! Végül hozzáöntjük az olívás-balzsamecetes keveréket, még 1 percig sütjük.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...