2011. február 19., szombat

Crepe Suzette


Avagy palacsinta narancsos - karamelles mártásban. Praktikus kis étel, hiszen ellentétben a hagyományos palacsintával, a mártás miatt egyszerűen melegíthető, így aki azon frissiben nem jutott hozzá, később is élvezheti.
Fontos összetevője a narancslikőr, már csak emiatt is érdemes otthon tartani.

A palacsintához: 25 dkg finomliszt, 3 tojás, 2,5 - 3 dl tej, csipet só, 1 teáskanál vaníliás cukor, 5 dkg olvasztott vaj, vaj a sütéshez
A hozzávalókból kikeverjük a tésztát, majd kevés vajon sorban megsütjük a palacsintákat.
Az öntethez: 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 1 narancs reszelt héja, 2 dl frissen csavart narancslé, 2 evőkanál narancslikőr ( Cointreau, vagy Grand Marnier ), 2 evőkanál konyak a flambírozáshoz
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a cukrot, megvárjuk míg forrni kezd. hozzáadjuk a narancslevet és héjat, a likőrt, két percig forraljuk. Egyenként a mártásba tesszük a palacsintákat, úgy, hogy mindegyiket először megmártjuk a lében, aztán négyrét hajtjuk és a serpenyő egyik felébe halmozzuk, ami már kész van. Kicsit ügyeskedni kell, főleg a vége felé, amikor már kevés a hely, de nem olyan nehéz.
Ha már az összes palacsinta a serpenyőben van, szépen elrendezzük őket, meglocsoljuk a két evőkanál konyakkal és meggyújtjuk.
Tányérokra szedve, mártással meglocsolva tálaljuk.

1 megjegyzés:

Zizi írta...

Húúúúú, ezt most nagyon megkívántam. Beneveznék egy ilyen adagra! Mehetek? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...