2011. július 13., szerda

Fűszeres csirkeszárny

Olcsó és nagyon ízletes étel, én mindig óriási sikert aratok vele. Csináltam már mindenféle változatot, de ebben az esetben családtagjaim nem tűrik a kísérletezést. " Azt csináld, ami olyan sötét! " Ez az.
Aki szereti a csípőset, tegyen bele több chilit, úgy a jó!
Ez a mennyiség inkább kettő, mint három embernek elég.

Recept:
  • 10 db csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 darab friss chili, vagy 1 kávéskanál chilipor
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • só, bors
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál liszt
A csirkeszárnyakat a porcos részeknél háromfelé vágjuk. A szárnyvégeket félretesszük, jó lesz alaplé főzéshez.
Mélyebb tálba tesszük a szezámolajat, a mézet, a szójaszószt. Hozzáadjuk az összetört, vagy felaprított fokhagymát, a gyömbért és a chilit. Jól elkeverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk. Villával elkeverjük benne a tojást, hozzáadjuk a lisztet. Tejföl-sűrűségű masszát kell kapnunk. Beletesszük a szárnydarabkákat, jól átkeverjük, hogy a húst mindenhol bevonja a szósz. Lefedjük és legalább egy órát állni hagyjuk.
Közepes erősségű tűzön mindkét oldalán ropogósra sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Készíthetjük úgy is, hogy nem teszünk bele tojást és lisztet, csak a szárnyakat megszórjuk rizsliszttel, mielőtt a mézes-szójaszószos mártásba tennénk. Akkor nincs rajta olyan vastag bunda.
Rizzsel és/vagy salátával, esetleg édes-csípős chiliszósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...