2012. május 19., szombat

Mentás zöldborsóleves salátával


Nagyon üde ízű leves, ami a roppanósra főtt friss zöldségeken kívül annak is köszönhető, hogy minimális sót tartalmaz. Ha elsőre szokatlannak éreznénk is, mondhatni sótlannak, próbáljunk ráhangolódni a zsenge borsó, a menta és a saláta saját ízeire. Megéri.

Recept:

  • 80 dkg héjastól mért friss zöldborsó
  • 1 fej tavaszi főzőhagyma
  • 1 gerezd friss fokhagyma
  • 1 fejes saláta középső része (többiből salátát csinálunk)
  • 1 maroknyi friss mentalevél
  • 3 dkg vaj
  • 1 liter zöldség alaplé
  • só, frissen őrölt bors
A vajat felolvasztjuk egy közepes méretű fazékban. Rátesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közepes lángon 10 perc alatt puhára főzzük egy csipet sóval. Rátesszük a megpucolt borsót, egy percig kevergetjük. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra tépett salátát és az apróra vágott mentát. Két percig főzzük. Enyhén sózzuk.
Tányérokba szedjük, néhány csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...